Szcientológia

Azoknak szól ez az oldal, akik érdeklődnek a Szcientológia egyház iránt, és szeretnének tájékozódni a témában. Leginkább egyéni nézőpontokat írok, azokról a tapasztalataimról, amiket a Szcientológiában tapasztaltam. És olyan hivatkozásokat adok, ahol további betekintést lehet szerezni az egyház szolgáltatásairól. Missziókról, Társadlom jobbító szervezetekről. Mottó: " Tudj meg róla többet, használd, és tedd jobbá az életed!" A Szcientológia az élet különböző területein segít neked.

Pénzügyi szervezet-e?

2008.05.28. 21:11 :: b74

Az egyházak egy része állami támogatást kap. A templomok, és ima helyek fentartásához, van ahol az önkormányzat is besegít, így a hívők, és nem hívők adójából is részesülnek.

A Szcientológia egyház semmilyen költségvetési forrásból nem kap külön pénzügyi támogatást egyetlen országban sem. Magyarországon is csak a hívek személyi jövedelemadójának 1%-ait kapja meg az államtól. Az egyes országok szervezetei semmilyen közvetlen pénzügyi segítséget nem kapnak az egyház nemzetközi szervezeteitől. Minden egyes szervezet anyagilag önálló és önellátó. Csak a hívei adományaiból, kiadványai eladásából, tanfolyamai díjaiból és egyéb bevételeiből tartja el magát, fizeti a munkatársait és a közüzemi díjakat, bérli az épületeit.

Az egyház saját magát tartja fenn, ellentétben olyan egyházakkal, amelyek, mint írtam, egyéb bevételekkel is gazdálkodnak. A tabfolyamok ára alacsonyabb lehetne, ha egyéb támogatással is rendelkeznek. A legtöbb országban a vallás, és a politika elkülönül. A szcientológia nem is függ politikai rendszertől. És a politika sem az egyháztól. Vannak pártok, amelyek keresztény elveket, erkölcsi értékeket is figyelembe vesznek, amikor döntést hoznak, vagy egy határozatot elfogadnak, így ezek megsértik a vallásszabadságot, hiszen aki nem keresztény, vagy egyetlen valláshoz sem tartozik, azoknak is eszerint kell betartania a törvényeket.

Tehát, nem azért kell fizetned a szcientológia tanfolyamért, hogy valaki "meggazdagodjon", vagy mert a szcientológia pénzügyi szervezet. Azért kell, mert önellátó, és politika mentes.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lszlbartha.blog.hu/api/trackback/id/tr62492488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.