Szcientológia

Azoknak szól ez az oldal, akik érdeklődnek a Szcientológia egyház iránt, és szeretnének tájékozódni a témában. Leginkább egyéni nézőpontokat írok, azokról a tapasztalataimról, amiket a Szcientológiában tapasztaltam. És olyan hivatkozásokat adok, ahol további betekintést lehet szerezni az egyház szolgáltatásairól. Missziókról, Társadlom jobbító szervezetekről. Mottó: " Tudj meg róla többet, használd, és tedd jobbá az életed!" A Szcientológia az élet különböző területein segít neked.

Tapasztalataim a tanfolyamokról

2008.05.30. 14:29 :: b74

Sok félreértés és kérdés merül fel a tanfolyamokkal kapcsolatban a különböző blogokban, sokszor az árak miatt, hogy borsos áruk van. Arra gondoltam leírom, én mit nyertem egy-egy tanfolyamból, ez talán segít a megítélésben.

A Dianetika könyvet olvastam el először, nagyon érdekelt. Fiatal koromban számos olyan problémám volt, amelyre nem tudtam a választ. Olyan is volt, hogy nehezen tudtam kimenni az utcára, mert rosszul lettem. A könyv rávilágított ennek okára, és ennek a felismerése már csökkentette a kellemetlenségeimet. Ezután elmentem, hogy megtanuljam, hogyan tudom kezelni. (A könyv a saját szavaimmal arról szól, hogy korábbi események, veszteségek, hogyan befolyásolják a gondolatainkat, és a testi egészségünket) A tanfolyamon számos "rejtett" dologra fény derült, és egyre jobban éreztem magam, két hétig tartott a tanfolyam, egy általam leadott órarend serint. Akkor 6000.- forint volt a tanfolyam, többet nyertem vele, mint a befizetett összeg. És azt is megtanultam, hogyan tudok másoknak (rokonok, barátok) segíteni, és ez felbecsülhetetlenné tette számomra a tanfolyamot.

Ezután kezdtem érdeklődni más tanfolyamokról. A kommunikációmmal gond volt, nem szívesen beszéltem, volt olyan szomszédom, akitől nem tudtam szabadulni, annyit tudott beszélni. Már vagy ötször elköszöntem, mondtam, hogy mennem kell, csak nem hagyta abba. Mindezek mellett, ha felelnem kellett az iskolában, vagy nyilvánosság előtt kellett beszélnem, nagyon ideges voltam..

Ezért elkezdtem egy kommunikációs tanfolyamot. Ezt is párban, egy másik tanulóval végezetem, mint az elsőt. Nagyon egyszerűnek tűnő gyakorlatok voltak. És nem egy közülük megizzasztott. Volt, amit órákig kellett végeznem, hogy elérjem a célt. És végül sikerült. Már aznap éreztem, hogy ezen a téren is sikerült javítanom az életemben. Akkor még szóba sem jött, hogy szcientológus leszek. Nem érdekelt ez a dolog, csak tanulni akartam. A szomszédommal azóta is jóban vagyok, és bármikor szívesen beszélek vele, és ha dolgom van, könnyen el tudok szabadulni. A tanfolyamon a gyakorlatok elérendő célja, alacsony követelményeket támaszt. Ennek a tanfolyamnak létezik magasabb, nagyobb elvárásokat elváró tanfolyama is. Pár évvel később ezt is elvégeztem, azóta több előadást is tartottam, bármilyen témában, feszéjezettség nélkül képes vagyok kommunikálni, nem tartom magamban az észrevételeimet. És bármit meg tudok beszélni a környezetemben élőkkel, anélkül, hogy megbántanám őket. A barátnőmmel is tíz éve élek együtt, és nincsenek vitáink, nagyon jól megbeszélünk mindent. A kommunikáció sok gondot okozott, és bár nem tudtam, a gyomorfekélyemhez sok köze volt, ez is elmúlt. Az alaptanfolyamért szintén hatezer forintot fizettem. A magasabb szintű tanfolyam pedig ötvenezer körül volt, ami bőven megérte. Többet is kaptam, mint ami az alap elvárásom volt.

Ezután sorra végeztem tanfolyamokat, tanulási technológiát, segítség nyújtást(assziszt) és így tovább. A tanfolyamok előtt mindig soknak tartottam az árát, így utólag viszont a többszörösét is megéri, mindegyik. A tanfolyamok gyakorlatokra épültek, nem csak elmagyarázták, hogyan működik...

Szólj hozzá!

Címkék: nézőpont

Amit szcientológia nyújt

2008.05.28. 21:31 :: b74

A szcientológia majdnem 50 000 év bölcsességéből származik, mégis új vallás, amely elkülönítette az élet alapvető törvényeit és olyan technológiát dolgozott ki, melyet alkalmazva boldogabb és szellemiségben gazdagabb lét érhető el. Tehát a szcientológia olyan dolog, amit az ember tesz, és nem csupán valami, amiben hisz.

A szcientológia tudományos módszerek alkalmazása szellemi kérdésekre. A szcientológia előtti hatalmas méretű tudományos előrehaladással nem volt egyenrangú a humán tárgyak előrehaladása. Az ember tudása a fizikai univerzumról messze túlszárnyalta önismeretét. Az ilyen kiegyensúlyozatlanságból származó nyomás magyarázatot ad azon dolgok többségére, melyek felkavarták a társadalmat, és a jövőnket fenyegetik.

A szcientológia, amikor az 50-es évek elején megjelent, sokaknak az egyensúly visszaállítását jelentette. A szcientológia vallás. Más vallások és filozófiák számos meggyőződésével azonos véleményen van. A szcientológia szellemi lénynek tekinti az embert, aki sokkal több, mint csak hús és vér. Ez természetesen nagyon különbözik a tudományos felfogás által támogatott nézőponttól, mely az embert úgy tekintette, hogy az pusztán anyagi tárgy, kémiai anyagok bonyolult kombinációja, egy inger-reakció mechanizmus.

A szcientológia az embert alapvetően jónak tartja, nem pedig gonosznak. A tapasztalatai vitték bele rossz cselekedetekbe, nem a természete. Gyakran hibásan azáltal próbálja megoldani a problémáit, hogy csak saját érdekeit veszi figyelembe, ami aztán gondot okoz neki és másoknak is. A szcientológia azt tartja, hogy az ember olyan mértékben halad előre, amilyen mértékben megőrzi szellemi épségét és értékeit, és megmarad becsületesnek és rendesnek. Valójában olyan mértékben romlik, ahogy lemond ezekről a tulajdonságokról.

De az ember alapvetően jó, képes a szellemi javulásra, a szcientológia célja pedig az, hogy felhozza őt addig a pontig, ahol képes rendet teremteni az életében és megoldani a problémáit. A szcientológia úgy véli, hogy amennyiben az egyént eljuttatjuk egy olyan helyzetbe, ahol növelni tudja képességeit, hogy jobban tudjon konfrontálni(kényelmesen szembenézni) az élettel, illetve könnyebben tudja azonosítani élete tényezőit, akkor olyan helyzetbe jut, ahol képes megoldani a problémáit, és ezáltal jobbá tenni saját életét.

Az élet hajlamos az egyént beleerőltetni bizonyos értékrendekbe. A létezés nehézségei rögzíthetik a figyelmét, mialatt öntudata és a környezethez fűződő tudatossága nagyban csökken. Ezen alacsonyabb szellemi tudatosság velejárói a problémák, a másokkal kapcsolatos nehézségek, a betegségek és a boldogtalanság. A szcientológia célja, hogy megfordítsa ezt a csökkenő tudatosságot, és ily módon felébressze az egyént. Ahogy valaki egyre éberebbé válik, képességei megnövekednek, nagyobb lesz a megértése, és így jobban tudja kezelni saját életét.

Tehát a szcientológia – a vallások többségéhez hasonlóan – megoldásokat tartalmaz az élet problémáira. Ennek a végeredménye a megnövekedett tudatosság és a szellemi szabadság az egyén számára, valamint alapvető tisztességének, erejének és képességének a visszaállítása.

A szcientológia a szellemi lénnyel foglalkozik. Közvetlenül megnöveli annak tudatosságát és képességét, ezáltal a lény egyre képesebbé válik arra, hogy legyőzze az őt gyengítő negatív tényezőket.

1 komment

Címkék: szcientológia