Szcientológia

Azoknak szól ez az oldal, akik érdeklődnek a Szcientológia egyház iránt, és szeretnének tájékozódni a témában. Leginkább egyéni nézőpontokat írok, azokról a tapasztalataimról, amiket a Szcientológiában tapasztaltam. És olyan hivatkozásokat adok, ahol további betekintést lehet szerezni az egyház szolgáltatásairól. Missziókról, Társadlom jobbító szervezetekről. Mottó: " Tudj meg róla többet, használd, és tedd jobbá az életed!" A Szcientológia az élet különböző területein segít neked.

Vélemény és állásfoglalás

2008.04.29. 19:00 :: b74

Jómagam már tíz éve ismerem a Szcientológiát, nagyon sokat segített az éppen aktuális problémáim kezelésében. Amióta ezzel foglalkozom, a gondolkodásmódom teljesen átformálódott, tudom, hogyan tekintsek a dolgokra. Egyszerűen ezzel a technológiával, tudással és annak alkalmazásával csak nyertem. Én szívemből ajánlom bárkinek és mindenkinek.

A saját életemben, a magam által kialakított céljaim elérésében óriási segítséget nyújt. És itt kell megjegyeznem, hogy a Szcientológia ellenzői között 2 csoport van. Az egyik, aki keveset tud róla, és sok rosszat hallott a MÉDIÁKBÓL. A másik csoport, aki abból profitál, ha valaki nem lesz jobb állapotban. A támadások hátterében én más okot még nem láttam. Az első könnyen kezelhető: Olvass a témáról hivatalos Szcientológia oldalakon, olvasd el a Szcientológusok nyilvános blog oldalait. Menj be egy szervezetbe érdeklődni, és mikor kijössz látni fogod, hogy nem harapták le a fejed.:)

Rengeteg kiadvány és könyv is, elérhető MAGYAR nyelven is, így már például könyvtárakban is érdeklődhetsz. A nagyobb könyvtáraknak Szcientológusok adományozták a könyveket, hogy bárki elolvashassa. Tudom, vannak, akik a vallás szó hallatán egy kicsit összerezzenek, és ezt meg is értem.

Így feltétlen el kell mondanom, hogy a Szcientológia egy alkalmazott vallási filozófia,ez nem ugyanaz, mint egy vallás. Ennek pontos megértéséhez mind a három szót pontosan érteni kell. Most saját szavaimmal leírom röviden - ez nem egyenrangú azzal, amit a szótárak leírnak, így amint módod van rá, nézd meg a megfelelő szótárban- Az alkalmazott, az jelenti, hogy: valami olyan, amit csinálni kell, nem olyan, amiben hinni kell. A vallási arra utal, hogy a Szcientológia foglalkozik az ember azon részével, ami a "lélek" illetve a különböző vallásokban ennek megfelelője.

A vallás témakörébe tartozik a lélek, teremtő, a többszöri élet, reinkarnáció stb., attól függően, milyen vallásról beszélünk. A Szcientológia mint tudomány ezekbe a témakörökbe is betekintést nyújt, így lett a harmadik része a filozófia, ami az emberi természet alaptörvényeivel, egymáshoz való viszonyával foglalkozik, azaz az élet és az ember illetve környezetének kapcsolatával. Ha ezeket jól értetted, akkor valami olyan körvonalazódott benned, hogy: A Szcientológia az életet, tudást öleli fel, mely vallási és filozófiai elemekből létrehozott gyakorlatokból, és tanulásból áll, azzal a céllal, hogy a személyt segítse mindennapjaiban, és lehetőséget adjon neki önmaga jobb megértéséhez.

Ha már voltak olyan gondolataid, hogy mi az élet értelme, mi végre vagyunk mi emberek? Mi a célja az életemnek? Stb. Akkor azokat a kérdéseket teszed fel, amit szinte mindenki, és amire a Szcientológia megadja a válaszokat.

Szólj hozzá!

Címkék: nézőpont

A bejegyzés trackback címe:

https://lszlbartha.blog.hu/api/trackback/id/tr28447607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása