Szcientológia

Azoknak szól ez az oldal, akik érdeklődnek a Szcientológia egyház iránt, és szeretnének tájékozódni a témában. Leginkább egyéni nézőpontokat írok, azokról a tapasztalataimról, amiket a Szcientológiában tapasztaltam. És olyan hivatkozásokat adok, ahol további betekintést lehet szerezni az egyház szolgáltatásairól. Missziókról, Társadlom jobbító szervezetekről. Mottó: " Tudj meg róla többet, használd, és tedd jobbá az életed!" A Szcientológia az élet különböző területein segít neked.

Amit szcientológia nyújt

2008.05.28. 21:31 :: b74

A szcientológia majdnem 50 000 év bölcsességéből származik, mégis új vallás, amely elkülönítette az élet alapvető törvényeit és olyan technológiát dolgozott ki, melyet alkalmazva boldogabb és szellemiségben gazdagabb lét érhető el. Tehát a szcientológia olyan dolog, amit az ember tesz, és nem csupán valami, amiben hisz.

A szcientológia tudományos módszerek alkalmazása szellemi kérdésekre. A szcientológia előtti hatalmas méretű tudományos előrehaladással nem volt egyenrangú a humán tárgyak előrehaladása. Az ember tudása a fizikai univerzumról messze túlszárnyalta önismeretét. Az ilyen kiegyensúlyozatlanságból származó nyomás magyarázatot ad azon dolgok többségére, melyek felkavarták a társadalmat, és a jövőnket fenyegetik.

A szcientológia, amikor az 50-es évek elején megjelent, sokaknak az egyensúly visszaállítását jelentette. A szcientológia vallás. Más vallások és filozófiák számos meggyőződésével azonos véleményen van. A szcientológia szellemi lénynek tekinti az embert, aki sokkal több, mint csak hús és vér. Ez természetesen nagyon különbözik a tudományos felfogás által támogatott nézőponttól, mely az embert úgy tekintette, hogy az pusztán anyagi tárgy, kémiai anyagok bonyolult kombinációja, egy inger-reakció mechanizmus.

A szcientológia az embert alapvetően jónak tartja, nem pedig gonosznak. A tapasztalatai vitték bele rossz cselekedetekbe, nem a természete. Gyakran hibásan azáltal próbálja megoldani a problémáit, hogy csak saját érdekeit veszi figyelembe, ami aztán gondot okoz neki és másoknak is. A szcientológia azt tartja, hogy az ember olyan mértékben halad előre, amilyen mértékben megőrzi szellemi épségét és értékeit, és megmarad becsületesnek és rendesnek. Valójában olyan mértékben romlik, ahogy lemond ezekről a tulajdonságokról.

De az ember alapvetően jó, képes a szellemi javulásra, a szcientológia célja pedig az, hogy felhozza őt addig a pontig, ahol képes rendet teremteni az életében és megoldani a problémáit. A szcientológia úgy véli, hogy amennyiben az egyént eljuttatjuk egy olyan helyzetbe, ahol növelni tudja képességeit, hogy jobban tudjon konfrontálni(kényelmesen szembenézni) az élettel, illetve könnyebben tudja azonosítani élete tényezőit, akkor olyan helyzetbe jut, ahol képes megoldani a problémáit, és ezáltal jobbá tenni saját életét.

Az élet hajlamos az egyént beleerőltetni bizonyos értékrendekbe. A létezés nehézségei rögzíthetik a figyelmét, mialatt öntudata és a környezethez fűződő tudatossága nagyban csökken. Ezen alacsonyabb szellemi tudatosság velejárói a problémák, a másokkal kapcsolatos nehézségek, a betegségek és a boldogtalanság. A szcientológia célja, hogy megfordítsa ezt a csökkenő tudatosságot, és ily módon felébressze az egyént. Ahogy valaki egyre éberebbé válik, képességei megnövekednek, nagyobb lesz a megértése, és így jobban tudja kezelni saját életét.

Tehát a szcientológia – a vallások többségéhez hasonlóan – megoldásokat tartalmaz az élet problémáira. Ennek a végeredménye a megnövekedett tudatosság és a szellemi szabadság az egyén számára, valamint alapvető tisztességének, erejének és képességének a visszaállítása.

A szcientológia a szellemi lénnyel foglalkozik. Közvetlenül megnöveli annak tudatosságát és képességét, ezáltal a lény egyre képesebbé válik arra, hogy legyőzze az őt gyengítő negatív tényezőket.

1 komment

Címkék: szcientológia

A bejegyzés trackback címe:

https://lszlbartha.blog.hu/api/trackback/id/tr59492523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2013.02.19. 15:59:32

Majd jön Xenu a DC-8-asával és jól elrabol téged...
süti beállítások módosítása